0741-050-865

Ateroscleroza este considerată în zilele noastre una dintre bolile cele mai ucigătoare. Cercetătorii în medicină naturistă consideră bolile aterosclerotice ale aparatului circulator, unele dintre cele mai scumpe tributuri plătite de omul modern pentru obiceiurile sale.

 

Ce este ateroscleroza?

În cazul aterosclerozei, vasele sanguine, care duc nutrienţii în corp, vor rămâne, cu trecerea timpului obstrucţionate de depuneri de particule de grăsime şi alte elemente solide, cum ar fi calciu, celule musculare în degenerare, ţesuturi fibroase şi cheaguri.

Această „astupare” diminuează cantitatea de oxigen pe care anumite sectoare ale corpului ar trebui să o primească pentru funcţionarea lor normală.

Prin urmare, vasele sufăr o îngustare determinată de depunerile amintite, care formează o denivelare, sau plăci în interiorul lor. Aceste plăci se numesc plăci de aterom.

Persoanele care prezintă nivelul ridicat de colesterol circulant sunt predispuse la ateroscleroză. Modul de viaţă modern, care constă în obiceiul de a fuma, alimentaţie de calitate proastă şi stresul emoţional, este marele cauzator de ateroscleroză.

Excesul de grăsime în alimentaţie, în special grăsimea animală (care conţine colesterol şi grăsime saturată), excesul de sare, tutunul, obezitatea, hipertensiunea arterială, stresul şi lipsa de exerciţii fizice sunt câţiva dintre aşa numiţii „factori de risc pentru bolile aterosclerotice ale vaselor”.

Viaţa modernă, cu obiceiurile ei nocive sănătăţii este în mare parte responsabilă de dezvoltarea acestor boli atât de comune şi grave.

Factori de risc ateroscleroza

Trebuie acordată o atenţie specială, când:

  1. Colesterolul şi/sau trigliceridele din sânge ating cote ridicate
  2. Presiunea arterială este mare
  3. Pacientul a suferit deja un infarct, sau accident vascular cerebral
  4. Este prezentă angina pectorală
  5. Există obezitate
  6. Pacientul are diabet zaharat
  7. Pacientul fumează
  8. Pacientul foloseşte multă cafea
  9. Pacienta foloseşte pilula anticoncepţională
  10. Consumul de sare este ridicat
  11. Consumul de grăsime, în special grăsimea saturată, este mare
  12. Pacientul este de sex masculin
  13. Există cazuri în familie
  14. Modul de viaţă este sedentar
  15. Personalitatea este agitată, neliniştită, agresivă şi tensionată

Prevenirea aterosclerozei

Cum ateroscleroza este recunoscută ca una din cele mai mari probleme de sănătate a omului modern se impune o atenţie specială măsurilor de prevenire.

Considerăm că subiectul acesta ar trebui studiat chiar din şcoală. Copiii trebuie să fie învăţaţi printre alte lucruri, să renunţe la vicii, să practice cu rigurozitate exerciţii fizice şi să adopte o dietă sănătoasă.

Pentru adulţi este important a stabili măsuri cu caracter educativ şi profilactic, care includ campanii antitabacice, reeducarea alimentară, controlul obezitţii, hipertensiunii, diabetului şi examene medicale preventive.

Din nefericire majoritatea persoanelor nu cunosc, sau nu acordă atenţia necesară acestui subiect. De aceea ateroscleroza este astăzi adevărata tragedie de talie mondială.

Dacă ne ocupăm de schimbarea obiceiurilor şi de a adopta un stil de de viaţă sănătos este posibil a evita ateroscleroza.

Simptomele aterosclerozei

Ateroscleroza este o boală perfidă, deoarece nu-şi face simţită evoluţia. Pe nesimţite poate avea loc o distrugere progresivă a vaselor. Primul „simptom” poate fi în unele cazuri accidentul vascular cerebraal sau infarctul fulminant. Din aceste motive este fundamental a o preveni.

În cazuri mai „fericite” ateroscleroza dă aviz prin mijlocul anginei pectorale, care este îngustarea vaselor inimii, cu consecinţa diminuării fluxului de oxigen. La fel se poate întâmpla în muşchii picioarelor  instalându-se claudicație intermitentă.

La creier micşorarea fluxului de sânge poate provoca ameţeli şi paralizii uşoare care trec în aproximativ o zi, caracterizând atacul ischemic tranzitoriu.

Tratament ateroscleroză

Tratamentul convenţional poate fi util în cazuri mai uşoare, în care se poate trece de un risc iminent. Dar se ştie că posibilitatea de vindecare este mică sau chiar inexistentă. Ateroscleroza este considerată controlabilă, totuşi ireversibilă.

Medicina naturistă prezintă cele mai bune perspective în tratamentul aterosclerozei, cu toate că nu poate acţiona în manifestări acute sau infarcte.

Naturistul evidenţiază mult prevenirea. Chiar şi după ce s-a instalat boala este primordial a corecta obiceiurile greşite. Se recomandă alimentaţie corectă, mersul pe jos, atitudine mentală senină, abandonarea tutunului, adică tot ceea ce s-a recomandat ca prevenire.

La acestea însă, trebuie a se adăuga dezintoxicarea profundă şi folosirea anumitor mijloace naturale simple în combaterea colesterolului şi chiar a aterosclerozei, după cum vom vedea în continuare: morcov, lămâie, vânătă etc.

Alimentația

Evitaţi cărnurile în special cele grase. Evitaţi grăsimile solide, ca untul, margarina. Atenţie la consumul de alimente prăjite, uleiul în exces, brânzeturile grase, ouăle în exces, dulciuri, sare în exces (aici se includ conservele şi produsele în saramură).

Evitaţi de asemenea aluaturile, zahărul, dulciurile. Utilizaţi din abundenţă alimente bogate în fibră ca cereale integrale, fructe şi vegetale proaspete. 

Dieta terapeutică naturală

La fiecare două sau trei luni se recomandă un program de dezintoxicare, după cum urmează. Nu vă schimbați radical alimentația fără îndrumare medicală.

Prima şi a doua zi: Folosiţi numai fructe din trei în trei ore. Se recomandă merele. În caz de hipertensiune folosiți pere. Mențineți repaus relativ. Urmați îndrumarea medicală.

A treia şi a patra zi: Cu o jumătate de oră înainte de prima masă se va bea băutura alcalinizantă. (Vezi modul de preparare  aici: Băutura Waerland ).

La micul dejun: mere, piersici, smochine cu iaurt natural dietetic şi pâine integrală prăjită.

La masa de prânz: piure de cartof, sau dovlecel (fără unt, margarină, sau ulei) cu salate crude de morcov, ceapă şi legume, ca brocoli, vinete, conopidă.

Seara: suc de pepene galben cu mere (natural, fără adaus de miere sau zahăr). Folosiţi usturoi în caz de hipertensiune.

A cincea şi a şasea zi:

La micul dejun: fulgi de cereale integrale cu semințe de floarea soarelui, migdale şi fructe.

La prânz: orez integral, fasole, vegetale fierte ca brocoli, păstăi de fasole, ceapă şi morcov şi salate crude.

La cină: pepene roşu (dacă preferați folosiți pepene galben, sau struguri).

A şaptea zi: Mâncaţi în această zi doar mere (cine are probleme de constipație poate combina mere cu papaia). Mâncați din trei în trei ore.

Cine nu are probleme de hiperacciditate poate face o masă de ananas şi alta de prune. Cine suferă de hipertensiune poate folosi pere. Mențineți repaus relativ.

În luna în care nu se face „săptămâna de dezintoxicare” faceţi cura de lămâi, dacă nu sunt contraindicații. Lămâile se diluează în apă şi se bea în cursul unei zile.

Începeți cu o lămâie și în fiecare zi mai adăugați câte una, până ajungeți la 8 lămâi pe zi. Din ziua următoare reduceți numărul lămâilor cu câte una, până ajungeți la 1.

Cu cât pacientul este mai inactiv, cu atât mai puţin calorică trebuie să fie alimentaţia. Multe mese vor putea fi substituite cu fructe în exclusivitate, sau sucuri de fructe.

În afară de săptămâna de dezintoxicare lunară, înlocuiţi cel puţin o masă cu mere. Cu o jumătate de oră înainte de prima masă (sau în loc de aceasta) este recomandat sucul de vinete sau băutura alcalinizantă.

Înainte de prânz folosiţi întotdeauna câţiva morcovi cruzi. Folosirea din abundenţă de ceapă, usturoi şi vinete este de asemenea recomandată.

Plante

Sunt recomandate plantele depurative, „restauratoare ale metabolismului”: păpădia, pătlagina, anghinara, coada şoricelului etc.

Se pot combina, pentru ceaiuri care să se bea de 3-4 ori pe zi (cu lămâie). Naturiştii le recomandă pentru prevenirea şi tratarea aterosclerozei şi bolilor înrudite cu acestea.

Dozajul uzual indicat: o lingură de plantă sau combinaţie de plante la 300 ml de apă. Fierbeți şi strecurați.

Pentru a întări vasele şi a îmbunătăţi circulaţia se poate folosi o combinaţie de coada calului, flori de tei, rădăcină de păpădie, sub formă de decoct. Se beau 3 ceşti pe zi. O lingură de combinaţie de plante la 300 ml de apă. Fierbeți şi strecurați.

Extract de păducel: Să se folosească contra arterosclerozei, extractul de păducel (Crataegus oxycantha) şi de Cactus grandiflorus în doze de 20 de picături în o jumătate de pahar cu apă, de trei ori pe zi, timp de câteva luni.

Alimente care previn ateroscleroza

  • Anghinara – Folosiţi anghinara ca aliment şi beţi ceai de frunze de anghinară.
  • Usturoiul – Folosiţi usturoiul crud în salate şi uleiul de usturoi disponibil în capsule.
  • Ceapa – Consumaţi ceapă în mod liber (crudă sau fiartă, niciodată prăjită).
  • Spanacul – Folosiţi spanacul din belşug.
  • Vânăta – Consumaţi vinete, dar nu sub formă prăjită. Beţi suc diluat de vinete, pe stomacul gol.
  • Morcovul – mâncaţi în fiecare zi 2-3 morcovi cruzi înainte de masa de prânz.
  • Ananasul – Mâncaţi câteva zile pe lună doar ananas, sau înlocuiţi unele mese cu acest fruct. Aceasta doar dacă nu aveţi hiperacciditate gastrică.
  • Prunele – Includeţi în alimentaţie prune proaspete din abundenţă.
  • Merele – Folosiţi mere în fiecare zi.
  • Mandarine – Sporadic faceţi mese exclusive de mandarine.
  • Struguri – Folosiţi uleiul de sâmburi de struguri în loc de uleiul de soia, dar cu moderație. Se poate obține de la magazinele naturiste.

Alte proceduri

Frecţii cu prosopul umezit în apă rece şi apoi cu prosop uscat ajută la îmbunătăţirea circulaţiei şi tonifierea nervilor.

Băile vitale şi aplicaţiile regulate de argilă pe abdomen sunt de asemenea indicate.

Nu faceţi băi foarte calde. Nu faceți niciodată băi alternante la picioare.

Micoterapia (terapia cu ciuperci medicinale) este o metodă de tratare a dife­ri­telor boli cu ajutorul ciupercilor medi­cinale, folosită de mii de ani.  

Ciupercile sunt aliatele celor care vor să fie sănătoși.

Ciupercile medicinale sunt pe cale să producă o adevărată revoluţie în terapia unor afecţiuni din cele mai grave, cum ar fi cancerul, bolile autoimune, bolile inimii, ficatului, boli renale, infecţiile virale, etc.

 

Cumpărare

Produsele se pot achiziționa din Magazinul online DXN.

Clienții neînregistrați la DXN pot achiziționa produsele la preț de client.

Clienții înregistrați pot achiziționa toate produsele la prețul redus de distribuitor încă de la prima comandă.

Înregistrare

Pentru înregistrare trebuie completat Formularul de înregistrare și trebuie cumpărat produse de 100 PV. (Punctele Valorice sunt afișate deasupra prețului de client.)

La DXN nu sunt diferenţiaţi consumatorii de constructorii de reţea.

După înregistrare fiecare partener poate decide dacă rămâne la nivel de consumator, sau construiește și afacerea.

Pentru a rămâne în sistem  trebuie cumpărat un singur produs pe an.

Transport

Coletele sunt livrate de GLS curierat la adresa cumpărătorului in 24-48 ore.

Taxa de curierat este de 27 lei pentru comenzile mai mici de 400 lei. Pentru comenzile mai mari de 400 de lei transportul este gratuit.