0741-050-865

Leucemia este o boală a sistemului producător de celule din sânge (hemato- formatoare), caracterizată prin producerea necontrolată şi dezorganizată a celulelor albe.

Există câteva tipuri de leucemie a căror clasificare depinde de diverşi factori: rapiditatea dezvoltării (acută, subacută şi cronică),

  • numărul de celule,
  • tipul de celule, 
  • gradul de maturitate al celulelor.

Diferitele tipuri de leucemie şi simptomele lor

Leucemia acută prezintă instalare şi evoluţie rapidă. Se caracterizează prin anemie severă, hemoragii, tendinţă spre infecţii şi predominanța celuleor albe de tip blasto (imature).

Celulele albe sunt celulele care apără corpul contra infecţiilor.  În cazul leucemiei acute ele sunt inutile (din cauza imaturităţii lor) şi de aceea bolnavul contractează uşor o infecţie care poate reprezenta un risc serios.

Globulele albe în exces invadează ţesuturile şi provoacă o funcţionare defectuoasă a organelor, provocând diverse schimbări ca insuficienţa respiratorie.

Leucemia cronică se dezvoltă lent, dând bolnavului speranţa de viaţă care poate merge între 1 şi 20 de ani sau mai mult. Se instalează insidios, cu puţine simptome de avertizare. Are loc proliferarea (înmulţirea) diferitelor celule, cagranulocitele, limfocitele, sau monocitele.

De aici vine denumirea de leucemie granulocitară, sau mieloidă.

Cum începe leucemia?

În general leucemia începe cu o senzaţie anormală de oboseală, paliditate, umflarea ganglionilor limfatici, febră, slăbire, lipsă de apetit, hemoragii la gingii şi infecţii frecvente.

Dar există multe boli care apar în mod asemănător, ceea ce face necesară efectuarea unor analize (cum ar fi leucograma) pentru a descoperi originea simptomelor.

Cauzele leucemiei

Cercetătorii încă discută cauzele leucemiei. Este vorba de o boală din grupa cancerului, putând fi declanşată de agenţi cancerigeni:

  • ca radiaţia atomică,
  • expunerea excesivă la raze X,
  • intoxicaţia cu produse chimice ca benzol,
  • substanţe chimice nocive prezente în alimente.

Sunt acuzaţi, de asemenea, anumiţi agenţi virali.

Naturiştii declară că stilul nostru de viaţă şi dieta sunt principalii vinovaţi pentru apariţia bolilor maligne. Bombardarea fără încetare cu substanţe agresoare asupra unui organism slăbit produce dezorganizarea apărării şi proliferarea bolilor.

Tratamente leucemie

Medicina oficială a perfecţionat mijloace de prelungire a vieţii şi alinare a disconfortului pacientului leucemic. Medicina naturală oferă resurse care, fără să se debaraseze de tratamentele convenţionale, vor ajuta în mod deosebit la îmbunătăţirea calităţii vieţii bolnavului.

Tratamentul cuprinde fiinţa umană în totalitate şi nu doar celulele maligne. Este necesară degajarea canalelor de viaţă şi restaurarea energiei vitale rămase. Aceasta se obţine printr-un stil de viaţă sănătos şi repoziţionarea micronutrienţilor.

Relaţia leucemiei cu dieta

Naturiştii explică din cele mai vechi timpuri că bolile îşi au originea în intestin. Acolo are loc absorbţia nutrienţilor precursori ai vieţii.

De asemenea, acolo are loc cea mai intensă „bătălie” a corpului contra agresorilor alimentari furnizaţi de dieta noastră de slabă calitate, impusă de obiceiurile moderne. Această teorie este cel puţin desconsiderată.

De câţiva ani doctorul Kikuo Shishima de la Universitatea din Tokio susţine pe baza studiilor sale, că intestinul este, de asemenea, un organ hematopoetic (formator de sânge).

Descoperirea lui care contrazice învăţăturile de bază ale hematologiei, a fost imediat combătută. Așa s-a întâmplat şi în cazul lui Willian Harvey, care a propus un model revoluţionar pe vremea aceea, pentru circulaţia sângelui, care astăzi este universal acceptat.

Doctorul Shishima a demonstrat, cu ajutorul experimentelor biochimice, că nutrienţii elementari formează aranjamente de structuri complexe în celulele jejunului şi ileonului apropiat. Acestea dau naştere la particule încă neindentificate bine care s-au convertit în structuri asemănătoare celulelor anucleate.

Globula roşie este un exemplu de celulă fără nucleu. De acord cu această cercetare, alimentaţia noastră ar putea fi încă mai strâns legată de formarea sângelui, decât se imagina, determinând calitatea acestuia.

Dacă acest model este real, obiceiul nostru alimentar trebuie să-şi asume  încă  o mai mare responsabilitate pentru boli ca leucemia. Noi nu trebuie să uităm că există zeci de substanţe potenţial cancerigene în alimentaţia noastră.

O dietă predominant crudă, însoţită de o masticaţie completă, bine orientată, va ajuta pacienţilor de leucemie.

Alimente vinovate

Conform cercetătorilor în domeniul naturismului alimentar, excesul de zahăr este unul din principalii vinovaţi în destabilizarea metabolismului. Excesul de zahăr produce acidificare şi pierderea de minerale, ceea ce provoacă perturbaţii funcţionale în producţia elementelor care compun sângele.

Trebuie deci, în primul rând, a elimina zahărul rafinat şi pastele făinoase albe, înlocuindu-le cu meniuri sănătoase de fructe proaspete şi cereale integrale.

Cercetătorii au arătat că îndulcitorii folosiţi pe scară largă (în special în produsele aşa zis dietetice, ca ciclamatul) sunt suspecţi.

Între alţi agenţi cancerigeni evidenţiem:

  • hormonii xenobiotici, folosiţi pentru a îngrăşa vitele,
  • dietilstilbestrol (prezent în carne),
  • sulfitul de sodiu,
  • nitraţii şi nitriţii, folosiţi pentru  a ascunde paliditatea cărnurilor,
  • benzopirenul produs prin acţiunea căldurii asupra grăsimii animale.

Prezenţa substanţelor contaminate radioactiv din lapte şi din derivatele lui este o altă cauză probabilă de leucemie.

Dieta modernă este vinovată pentru majoritatea bolilor ce sunt considerate ca inevitabile şi incurabile.

Se spune că leucemia nu poate fi evitată. Naturiştii dezaprobă această idee.

Adoptându-se dieta sănătoasă pe cât este posibil, va fi posibil, în opinia lor, a diminua riscul nu doar în cazul leucemiei, ci şi în cazul bolilor cronice şi degenerative în mod general.

Sugesti naturale pentru colnavii de leucemie

Pacientul de leucemie trebuie să urmeze cu rigurozitate sfatul medical. Se recomandă sucul de vegetale care trebuie să fie băut zilnic, după următoarea schemă:

  • Într-o zi beţi, înainte de prânz un pahar de suc de morcov cu ţelină.
  • În cealaltă zi suc de creson, varză, ţelină, pătrunjel, cicoare, lucernă şi mentă (amestecaţi cel puţin patru din aceste verdeţuri).

Alternați aceste sucuri. Sunt de preferat vegetalele bio. Spălaţi bine verdeţurile.

  • Luaţi zilnic spirulină, bogată în nutrienţi (6-12 comprimate).

Faceţi frecţii zilnice cu apă rece, urmate de frecţii cu prosopul uscat, dimineaţa.

De asemenea, se sugerează să se facă plimbări pe iarba umedă, dimineaţa, respirând profund. Aceasta stimulează circulaţia, măreşte tonusul vital al organismului.

Micoterapia (terapia cu ciuperci medicinale) este o metodă de tratare a dife­ri­telor boli cu ajutorul ciupercilor medi­cinale, folosită de mii de ani.  

Ciupercile sunt aliatele celor care vor să fie sănătoși.

Ciupercile medicinale sunt pe cale să producă o adevărată revoluţie în terapia unor afecţiuni din cele mai grave, cum ar fi cancerul, bolile autoimune, infecţiile virale, etc.

 

Cumpărare

Produsele se pot achiziționa din Magazinul online DXN.

Clienții neînregistrați la DXN pot achiziționa produsele la preț de client.

Clienții înregistrați pot achiziționa toate produsele la prețul redus de distribuitor încă de la prima comandă.

Înregistrare

Pentru înregistrare trebuie completat Formularul de înregistrare și trebuie cumpărat produse de 100 PV. (Punctele Valorice sunt afișate deasupra prețului de client.)

La DXN nu sunt diferenţiaţi consumatorii de constructorii de reţea.

După înregistrare fiecare partener poate decide dacă rămâne la nivel de consumator, sau construiește și afacerea.

Pentru a rămâne în sistem  trebuie cumpărat un singur produs pe an.

Transport

Coletele sunt livrate de GLS curierat la adresa cumpărătorului in 24-48 ore.

Taxa de curierat este de 27 lei pentru comenzile mai mici de 400 lei. Pentru comenzile mai mari de 400 de lei transportul este gratuit.