0741-050-865

Infarctul miocardic poate fi definit pe scurt ca moartea unei părţi a inimii. Când este atinsă o parte mai mare şi mai importantă, gravitatea este mai mare.

Ce este de fapt infarctul miocardic?

Înfundarea unei artere a inimii cu cheaguri şi/sau prin grăsime întrerupe fluxul sanguin. Rezultatul lipsei de oxigen este condamnarea la moarte a sectorului afectat. Infarctul poate fi grav, pe cale de a determina insuficiență cardiacă şi deces.

În multe cazuri victima nu are, la primele semne, cunoştinţă că suferă un atac cardiac şi pierde astfel un timp preţios. Din acest moment în câteva ore poate surveni moartea.

Primele semnale ale unui posibil atac de inimă trebuie să fie luate în considerare cât mai repede cu putință. Multe vieţi s-au pierdut din cauza lipsei de informație pentru astfel de situaţii.

În unele cazuri infarctul loveşte violent, în mod inconfundabil, cu dureri insuportabile în piept, transpiraţii intense, nelinişte, vomă şi senzaţie de moarte iminentă.

Dar ultimele cercetări au demonstrat că în multe cazuri ele pot veni „în linişte”.

Primele semne pot produce chiar şi o anumită confuzie la fel ca orice altă problemă, cum ar fi:

  1. Durere în piept, care poate fi uşoară. De obicei se ameliorează cu un repaus, ca şi în cazul anginei. Uneori există doar o senzaţie de strângere, disconfort, presiune sau volum în piept, care durează câteva minute şi apoi revine. Revenirea disconfortului sau durerii de obicei are loc mai puternic.
  2. Disconfort sau durere în dinţi, în mandibulă, în braţ (stângul, în general) sau în coaste.
  3. Ameţeală, transpiraţie, leşin, greaţă, lipsă de aer, oboseală.

Mulţi confundă atacul de inimă cu o stare rea digestivă care implică arsuri la stomac.

Pentru a ajuta la diferenţierea uneia de alta, răspunde la următoarele întrebări:

  1. Durerea sau disconfortul vin din mijlocul pieptului?
  2. Pleacă şi revine?
  3. Se măreşte în intensitate?
  4. Dacă faceţi oarecare efort, durerea se înteţeşte, se diminuează când vă odihniţi?

Dacă răspunsul este „da” la fiecare din aceste întrebări, căutaţi imediat sfatul medicului. Apelaţi la cineva să vă ducă la spital, sau chemaţi salvarea.

Orice durere în piept, sau mai mult decât atât, necesită consult medical. Apelaţi, dacă este posibil, la un centru specializat în cardiologie.

Infarctul miocardic mai comun dimineaţa

Cu toate că poate avea loc în oricare timp al zilei, infarctul miocardic este mai comun dimineaţa, între orele 5 şi 8. În acest timp corpul începe să se pregătească pentru trezire.

Au loc apoi fenomene cum ar fi mărirea frecvenţei cardiace, creşterea tensiunii arteriale şi creşterea agregării trombocitelor. Riscul de infarct este deci mai mare.

Din acest motiv este recomandabil ca persoanele predispuse la boli cardiace să facă exerciţii fizice după amiaza şi totdeauna sub îndrumarea medicului.

Cum prevenim infarctul miocardic?

Infarctul miocardic este punctul final al unei lungi traiectorii de agresiune a sănătăţii.

Alimentaţia greşită, fumatul, alcoolul, diabetul, stresul, sunt marii răufăcători ai bolilor cardiocirculatorii legate de ateroscleroză, care astăzi ucid mai mult ca niciodată – sunt campionii mortalităţii.

Atacul cerebral face parte din aceeaşi „bandă” ucigătoare.

Referitor la acest subiect autorităţile sunt de acord că schimbarea stilului de viaţă şi examenele periodice sunt unicele mijloace sigure de prevenire. 

Vitamina E ca prevenire

Cercetătorii recomandă folosirea zilnică a 200 – 400 U.I. vitamina E pentru prevenirea infarctului cardiac.

Un studiu de la Universitatea din Cambridge asupra antioxidanţilor pentru inimă arată că persoanele care au deja boli de inimă şi care primesc zilnic 400-800 U.I vitamina E timp de 18 luni prezintă o diminuare de 77% a riscului atacului cardiac nonfatal.

Individualizarea dozajului trebuie să fie făcută printr-un program profesional specializat.

Micoterapia (terapia cu ciuperci medicinale) este o metodă de tratare a dife­ri­telor boli cu ajutorul ciupercilor medi­cinale, folosită de mii de ani.  

Ciupercile sunt aliatele celor care vor să fie sănătoși.

Ciupercile medicinale sunt pe cale să producă o adevărată revoluţie în terapia unor afecţiuni din cele mai grave, cum ar fi cancerul, bolile autoimune, bolile inimii, infecţiile virale, etc.

 

Cumpărare

Produsele se pot achiziționa din Magazinul online DXN.

Clienții neînregistrați la DXN pot achiziționa produsele la preț de client.

Clienții înregistrați pot achiziționa toate produsele la prețul redus de distribuitor încă de la prima comandă.

Înregistrare

Pentru înregistrare trebuie completat Formularul de înregistrare și trebuie cumpărat produse de 100 PV. (Punctele Valorice sunt afișate deasupra prețului de client.)

La DXN nu sunt diferenţiaţi consumatorii de constructorii de reţea.

După înregistrare fiecare partener poate decide dacă rămâne la nivel de consumator, sau construiește și afacerea.

Pentru a rămâne în sistem  trebuie cumpărat un singur produs pe an.

Transport

Coletele sunt livrate de GLS curierat la adresa cumpărătorului in 24-48 ore.

Taxa de curierat este de 27 lei pentru comenzile mai mici de 400 lei. Pentru comenzile mai mari de 400 de lei transportul este gratuit.